5 Easy Facts About değer kaybı araç Described
5 Easy Facts About değer kaybı araç Described
Blog Article
Tazminatlarının, sigorta şirketi tarafından gecikme tazminatı ve yasal faizi ile birlikte tarafımıza ödenmesini vekaleten talep ederiz.
Yasalar ve yerleşik içtihatlar çerçevesinde aracımda meydana gelen değer kaybının kusurlu araç zorunlu mali mesuliyet sigortacısı olarak tarafınızca karşılanması gerekmektedir.
Gerçekleşen kaza sonrasında araçta ortaya çıkan değer kaybı olması halinde sigorta şirketinden tazminat talep edebilir. Sigorta şirketinin bu talebi kabul etmemesi ve karşılamaması halinde mağdur tarafın sigorta şirketine dava açma hakkı saklıdır.
Kaza Tespit Tutanağı: Kaza sonrası mutlaka kaza tespit tutanağı düzenlenmeli ve tarafların imzası alınmalıdır.
Kazada tamamen kusurlu ya da diğer sürücüye nazaran daha kusurlu olan taraftan değer kaybı zararı talep edilebilecektir.
Meydana gelen bir kaza sonucunda hasar alan araçta yapılan onarım, parça değişimi gibi işlemler nedeniyle aracın two.
Trafik kazası sonrası, olay yerinde tutanak tutulması ve kazanın fotoğraflarla belgelenmesi gereklidir. Bu belgeler, hem sigorta şirketine yapılacak başvuru hem de olası bir dava süreci için temel delil niteliği taşır. Kazanın kusur oranlarını gösteren raporlar, başvurunun dayanaklarını oluşturur.
Eksper Raporu: Uzman değer kaybı araç sahibinin sorumluluğu bir eksper, aracın durumunu değerlendirerek yıpranma pay backını belirleyebilir.
Genel olarak kasko sigortası poliçelerinde değer kaybı teminat kapsamına alınmaz. Bu nedenle, kasko sigortacınızdan değer kaybı tazminatı talep etmeden önce kasko poliçenizi dikkatlice incelemeniz gerekir.
Sigorta şirketi bu talebe fifteen gün içerisinde cevap vermezse veya eksik ödeme yaparsa fifteen günün sonunda dava yoluyla ya da tahkimle araç değer kaybının ödetilmesi istenecektir. Aracınızda kaza sonucu meydana gelen değer kaybını kısa zamanda ve eksiksiz geri almak için araç değer kaybı başvurusunda bulunmanız gereklidir. Araç değer kaybı başvurusu yapmadan önce;
Ancak, tazminat alabilmek için motorun kaza nedeniyle değişmiş olması ve diğer gerekli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.
Kazada tamamen kusurlu ya da diğer sürücüye nazaran daha kusurlu olan taraftan değer kaybı zararı talep edilebilecektir.
Zira tahsil kabiliyetinin yüksek oluşu ve sigorta şirketlerinin Sigorta Tahkim Komisyonuna üye olması nedeniyle sürecin daha hızlı neticelendirilmesi bu durumun başlıca nedenleridir.
Bu hesaplama, bilirkişi tarafından detaylı olarak raporlandırılır ve mahkemeye sunulur. Yargıtay 17. Hukuk Dairesi’nin ilgili kararlarında da bu tür hesaplamaların objektif ve somut verilere dayanması gerektiği vurgulanmıştır.